Groentefabrikant HAK haalt B Corp-certificering binnen

HAK heeft deze week de B Corp-certificering in ontvangst mogen nemen. 'Dat betekent niet dat onze duurzame reis is voltooid', reageert CEO Timo Hoogeboom. 'B Corps moeten elke drie jaar een hogere score halen. En dat is goed. Het is een manier om ons scherp te houden als het gaat om het vergroten van onze positieve impact.'

Groentefabrikant+HAK+haalt+B+Corp%2Dcertificering+binnen
© Roel Dijkstra

Om het B Corp-certificaat voor de eerste keer te behalen, moet een organisatie minimaal 80 punten scoren in de zogenoemde 'B Impact Assessment'. De groente- en peulvruchtenfabrikant uit het Noord-Brabantse Giessen behaalde 84,2 punten. Uit de resultaten blijkt dat Hak vooral goed scoorde op de positieve impact op de gezondheid van consumenten en de sterke focus op duurzame en lokale teelt.

Hak is een van de eerste bedrijven in de agrifoodsector die de B Corp-certificering in de wacht heeft gesleept, laat directeur Tessa van Soest van B Lab Benelux weten. Dit is de non-profitorganisatie achter de certificering. 'De weg die HAK is ingeslagen om B Corp te kunnen worden, hun voornemen om te werken aan voortdurende verbetering en hun ambitie om in 2027 volledig biologisch te produceren voor alle lokale groenten en peulvruchten zijn grote stappen. Dat past uitstekend binnen B Corp.'


Het assessment toont overigens ook enkele verbeterpunten aan. Zo valt het watermanagement van de groente- en peulvruchtenfabrikant nog te optimaliseren en kan Hak zich meer inzetten voor het verder klimaatneutraal maken van de keten. 'Deze conclusies sluiten aan bij onze duurzaamheidsstrategie, waarin we onder meer streven naar een reductie van de CO2-uitstoot van 46 procent en de uitstoot in de rest van de keten onder de loep willen nemen', aldus Hoogeboom.

Om B Corp-gecertificeerd te blijven, moeten organisaties elke drie jaar een hogere score halen. 'Die periodieke vervolgassessments zijn een goede manier om ons scherp te houden als het gaat om het vergroten van onze positieve impact. De komende jaren willen wij richtinggevend blijven en alle schakels binnen de keten motiveren om met ons mee te gaan op deze reis', besluit Hoogeboom.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer