Drie initiatieven winnen Deltaplan Veehouderij Awards 2023

De initiatieven Kalverliefde, Oranjehoen en een mobiele melkrobot sleepten de Deltaplan Veehouderij Awards 2023 binnen. Volgens de Dierenbescherming laten zij zien dat een dierwaardige en toekomstgerichte veehouderij ook nu al mogelijk is.

Drie+initiatieven+winnen+Deltaplan+Veehouderij+Awards+2023
© Twan Wiermans

Met het merk Kalverliefde zorgde Janina van der Drift ervoor dat de melk van biologische koeien die hun kalveren langer bij zich mogen houden, te koop is bij 288 filialen van Albert Heijn. Het initiatief kreeg de award 'Transitiepad samenwerking in vaste korte ketens'.De award voor transitiepad 'Kwaliteitsproductie voor een zelfvoorzienende regio' ging naar Oranjehoen. Dit is een biologisch akkerbouwbedrijf met een vleeskuikentak en 1 ster van het Beter Leven-keurmerk. Het initiatief van Johan en Annelien Leenders in Swifterbant creëert onderscheidend vermogen en heeft een eigen afzetmarkt erbij gezocht. De witte, bruine en zwarte vleeskuikens krijgen meer ruimte en afleiding, worden gevoerd met zelfgeteelde wortelen en rode bieten en verwarmd met infraroodpanelen.Familie Samsom uit Wilnis maakte de melkrobot verplaatsbaar, waardoor de koeien dag en nacht weidegang kunnen krijgen, ondanks een ongunstige huiskavel. Zij won de award van transitiepad 'Diervriendelijkere en integraal duurzamere veehouderij'. Voor het vierde pad 'Van verspillende carnivoren naar waarderende omnivoren' werd bij gebrek aan ingediende initiatieven geen award uitgereikt.Dit gebeurde tijdens de derde editie van het Deltaplan Veehouderij Event van de Dierenbescherming op 28 februari in het Brabantse Cuijk. De drie initiatieven ontvingen elk een kunstwerk en bedrijfsfilmpje. Plus 5.000 euro, geschonken door het Barth-Misset Fonds.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer