Albert Heijn vliegt geen groenten en fruit meer in

Supermarktketen Albert Heijn stopt met het invliegen van onbewerkte groenten en fruit. Vanaf 1 juni 2023 worden soorten als sugarsnaps (peulvrucht), haricot verts (sperzieboon) en passiefruit alleen via zeecontainers of over de weg vervoerd.

Albert+Heijn+vliegt+geen+groenten+en+fruit+meer+in
© Albert Heijn

Luchttransport is vanuit klimaatimpact geen duurzame transportmethode. Albert Heijn kijkt naar manieren om het product in Nederland of dichterbij te telen, dan wel gebruik te maken van duurzame transportbewegingen. Volgens Henk van Harn, directeur mechandising en sourcing, zet de supermarkt stappen in het verduurzamen van de toeleveringsketen.

'We hebben ook een verantwoordelijkheid richting onze leveranciers waar we jaren mee samenwerken', zegt hij. 'We vinden het belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met ons aandeel in milieubelasting en willen de impact van onze activiteiten daarom zo klein mogelijk houden.'


Helft uit Nederland

De helft van de groenten en fruit die bij Albert Heijn in de schappen ligt, komt uit Nederland. Dat aandeel groeit verder door bijvoorbeeld seizoenen nog beter te benutten en te verlengen door gebruik te maken van nieuwe teelt- en bewaartechnieken.


De supermarkt meldt dat het de laatste jaren meer dan veertig miljoen producten uit Nederland verkocht, zoals aardbeien in het groeiseizoen of vroege Elstar-appels. Ook Conference-peren en aardappelen komen al jaarrond uit Nederland. Op kleine schaal test Albert Heijn de teelt van Nederlandse gember, waar het gebruikelijk is die te importeren uit China of Zuid-Amerika.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer