Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Tot 1.500 trucks per dag in graanhaven'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week laat Huizinga meer zien van zijn werkreis naar Argentinië. Hij neemt een kijkje bij een grote graanhaven. 'Ze nemen hier tot wel 1.500 trucks per dag aan!'

Dat Argentinië tot de grootste graanexporteurs ter wereld behoort, is volgens Huizinga wel te merken. 'Deze haven in Puerto Rosario is gigantisch en één van de grootste van Zuid-Amerika.' Toch draait de haven niet op volle capaciteit. 'De machine voor het vermalen van soja is bijvoorbeeld momenteel helemaal niet in gebruik. Simpelweg omdat er niet genoeg sojateelt was door de droogte', legt Huizinga uit.

Ook is de werkgroep op het platteland van Argentinië te vinden. Daar legt een boer uit dat er in Argentinië veel gebruik wordt gemaakt van no-till-landbouw. Ook hier ziet Huizinga wat voor boeren de gevolgen zijn van het droge seizoen in Zuid-Amerika. 'De oogst wordt hier ook slechter. Ze zijn wel bezorgd over komend jaar.'


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer