Al 52 uitbraken van vogelgriep in Polen dit jaar

Sinds 1 januari zijn er in Polen al 52 uitbraken van vogelgriep op commerciële en hobbybedrijven vastgesteld. Daarbij zijn bijna 850.000 stuks pluimvee geruimd om verdere verspreiding van de virusziekte te voorkomen.

Al+52+uitbraken+van+vogelgriep+in+Polen+dit+jaar
© Marcel Berendsen

Vrijwel alle typen bedrijven worden in Polen getroffen door de vogelgriep: eenden, ganzen, kalkoenen, legkippen en vleeskuikens. Vorig jaar werd Polen ook al flink getroffen door de vogelgriep. In 2022 waren er 68 uitbraken, waarbij ruim twee miljoen dieren geruimd moesten worden. Dat waren er nog relatief weinig gezien het aantal van 403 uitbraken van vogelgriep waar Polen in 2021 mee kampte, meldt Agroberichten buitenland.

Vanwege de uitbraken verwachten de Poolse autoriteiten een verdere stijging van de prijzen van pluimveeproducten en dan met name die van eieren. Waarbij de prijzen van eieren momenteel niet alleen in Polen, maar wereldwijd al erg hoog zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer