Vogelgriep op hobbybedrijf Rozenburg

Op een kleinschalige houderij met 70 kippen In Rozenburg (gemeente Rotterdam) is vogelgriep vastgesteld. Binnen de 1, 3 en 10 kilometerzone rond de besmette locatie liggen geen pluimveebedrijven.

Vogelgriep+op+hobbybedrijf+Rozenburg
© Pixabay

Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de circa 70 kippen op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Er gelden landelijke maatregelen zoals een verbod op het bezoeken van vogelverblijfplaatsen van risicovogels, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Onder risicovogels vallen gehouden hoenderachtigen (zoals kippen), watervogels en loopvogels. Er geldt een doucheverplichting voor de noodzakelijke bezoekers (dierenarts) of het pluimveeservicebedrijf.Sinds 5 oktober 2022 is ook de landelijke ophok- en afschermplicht van kracht. Op de website van de NVWA staat meer informatie over de ophok- en afschermplicht. Ook is er een verbod ingesteld op het tentoonstellen van pluimvee, watervogels en loopvogels.

In het kader van de besmetting op deze locatie wordt zoals gebruikelijk een traceringsonderzoek gedaan naar risicovolle contacten. Indien nodig volgen naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek aanvullende maatregelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer