Avined start met pilot bioveiligheidsplan pluimveebedrijven

Sectororganisatie stichting Avined, Royal GD en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn gestart met de pilot 'bedrijfsspecifieke bioveiligheidsplan' in de pluimveehouderijsector. Minister Piet Adema heeft aangekondigd dat een jaarlijks bioveiligheidsplan verplicht wordt voor pluimveehouders als onderdeel om vogelgriep te bestrijden.

Avined+start+met+pilot+bioveiligheidsplan+pluimveebedrijven
© Niek Stam

Volgens Avined is een goede bioveiligheidssituatie op het bedrijf het belangrijkste aandachtspunt om vogelgriep buiten de deur te houden. Uitgangspunten van de proefperiode, de pilot, zijn de Avined-hygiënescan, praktische haalbaarheid en uitvoerbaarheid en een objectieve uitvoering en evaluatie. Er worden tien verschillende pluimveebedrijven bezocht door de bedrijfseigen dierenarts en een pluimveedierenarts van GD. Er wordt geen bezoek aan de stal gebracht.

Via de pilot hopen de organisaties aanknopingspunten voor een effectief en bedrijfsspecifiek bioveiligheidsplan te kunnen vinden. Het bioveiligheidsplan wordt onderdeel van het bestaande bedrijfsgezondheidsplan dat jaarlijks wordt opgesteld door de pluimveehouder en dierenarts. Het is nog niet bekend per wanneer deze verplichting gaat gelden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer