Ondernemend Limburg geeft met manifest signaal af aan politiek

Ondernemend Limburg heeft met een manifest dat is overhandigd aan alle deelnemende politieke partijen, de politiek opgeroepen om samen te werken aan een aantrekkelijk en goed vestigingsklimaat voor ondernemers in Limburg.

Ondernemend+Limburg+geeft+met+manifest+signaal+af+aan+politiek
© Brightlands

Ondernemend Limburg, bestaande uit de LLTB, LWV en MKB-Limburg, werkt aan een zo sterk mogelijke positionering van de gezamenlijke ondernemersbelangen in Limburg. Daar is onder andere de provincie voor nodig.

In een brief in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart wordt aandacht gevraagd voor gezamenlijke aandachtspunten die partijen mee kunnen nemen in hun verkiezingscampagne, partijprogramma's en ook na de verkiezingen in politieke discussies.


Druk op arbeidsmarkt

Limburg kenmerkt zich als goed bereikbare provincie waar ruimte is voor ontwikkeling en groei. Desondanks kan het voor ondernemers aantrekkelijker worden gemaakt om zich in Limburg te vestigen en te blijven. De grote druk op de arbeidsmarkt is daarbij een zorgpunt. Het is voor ondernemers lastig aan voldoende goed personeel te komen.

Om dat probleem op te lossen, is het van belang dat onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar aansluiten. Ook moet het besef komen dat internationale medewerkers essentieel zijn voor de Limburgse economie. Daarom moet er aandacht zijn voor voldoende goede huisvesting voor deze doelgroep.


Ligging

Voor een gunstig vestigingsklimaat moet innovatie meer worden gestimuleerd, ook vanuit de politiek. De ligging van Limburg draagt al bij om verder te ontwikkelen. Internationale samenwerking op het gebied van thema's zoals klimaat, energie en duurzaamheid kan verbeterd en gestimuleerd worden.

Ook is het volgens Ondernemend Limburg van belang dat de vier Brightlandscampussen hun samenwerking verder uitbreiden en daarin worden gefaciliteerd en dat er aandacht is voor de concurrentiekracht buiten de provinciegrenzen.

Duurzame energie speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Een krachtige en voortvarende inzet is nodig om aardwarmte als duurzame warmtebron voor bedrijven en gebouwde omgeving mogelijk te maken. Ook het faciliteren van warmtenetten voor koppelkansen is van belang.


Veilig ondernemen

Een ander belangrijk thema is veilig ondernemen, zoals een veilig buitengebied voor onder andere agrarisch ondernemers en op buitenterreinen. Maar ook in de centra van Limburgse steden moet aandacht zijn voor veiligheid. Verder wordt het steeds belangrijker dat er oog is voor cyberveiligheid, weerbaarheid voor ondernemers en samenwerken.

Ondernemend Limburg hoopt met het manifest dat de Limburgse politiek het signaal oppakt om de komende regeerperiode met elkaar de schouders te zetten onder bovengenoemde uitdagingen en samen te werken aan een welvarend ondernemend Limburg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer