CDA Fryslân wil door met Holwerd aan Zee

Coalitiepartij CDA Fryslân vindt dat het plan voor Holwerd aan Zee verder kan worden uitgewerkt. De fractie wil uiterlijk dit najaar duidelijkheid over onder andere de begroting, het beheer, eigendom en onderhoud en de ruimtelijke consequenties. Daarna kan volgens de partij een afgewogen besluit worden genomen.

CDA+Frysl%C3%A2n+wil+door+met+Holwerd+aan+Zee
© Eigen Foto

'Een gedurfd initiatief als dit, van onderop met zoveel draagvlak en uitstraling naar de regio, verdient waardering en respect, maar ook een zorgvuldige afweging', vindt CDA-fractievoorzitter Aebe Aalberts. Het provinciebestuur gaf vorige maand een negatief advies over de natuurlijke variant. Volgens Gedeputeerde Staten wijkt het te veel af van het oorspronkelijke plan uit 2018. Provinciale Staten nemen dit najaar een besluit over het wel of niet doorgaan van Holwerd aan Zee.


Volgens Aalberts is voor een definitief oordeel over het plan meer inzicht op onderdelen van het plan nodig. 'Daarnaast is de informatievoorziening richting Staten te beperkt om een goede afweging te kunnen maken', vindt hij. Uitgangspunt voor meer duidelijkheid is volgens het CDA dat financiering plaatsvindt vanuit een gezamenlijke 'beheerpot' die gevuld wordt door zowel de overheden als het bedrijfsleven.


Gebiedsproces

Ook heeft de partij vragen over de betrokkenheid van de direct belanghebbende agrariërs in het gebiedsproces, dat in 2021 speciaal voor Holwerd aan Zee is ingezet. Dit gebiedsproces moet leiden tot een integrale agenda voor het gebied, inclusief de gevolgen van het plan Holwerd aan Zee voor het hele gebied, de natuur en verzilting.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer