Kamer wil Nederlands voortouw in initiatief klimaatslimme landbouw

Nederland moet tijdens de aankomende klimaattop in het Egyptische Sharm el-Sheikh het voortouw nemen voor het opzetten van een mondiaal initiatief voor klimaatslimme landbouw.

Kamer+wil+Nederlands+voortouw+in+initiatief+klimaatslimme+landbouw
© Dirk Hol

Dat initiatief moet zich richten op concrete acties voor het reduceren van emissies op de landbouw en het versterken van de wereldwijde voedselzekerheid. Dinsdag nam de Tweede Kamer een motie van het CDA aan die daartoe oproept. De klimaattop in de Egyptische badplaats vindt plaats van 6 tot 18 november.

Een meerderheid kon zich vinden in het verzoek van de CDA'ers Derk Boswijk en Henri Bontenbal. Zij stellen in hun motie dat klimaatverandering zorgt voor de wereldwijde degradatie van landbouwgrond in toch al kwetsbare gebieden. Daardoor wordt het steeds moeilijker om de groeiende wereldbevolking te voeden.

Nederland kan met zijn kennis en kunde op landbouwgebied bijdragen aan een oplossing voor het probleem door middel van klimaatslimme landbouw, vindt het CDA. Nederland zet in partnerlanden al in op klimaatslimme landbouw, maar er is volgens de partij een wereldwijd initiatief nodig om te komen tot meer acties om emissies te verlagen, verandering van landgebruik tegen te gaan en te zorgen voor voldoende voedsel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer