Oud-VVD'er Ilona Lagas lijsttrekker Eerste Kamerfractie BBB

Ilona Lagas, een ervaren lokale bestuurder uit Overijssel, is lijsttrekker voor BBB bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer. De partij verwacht na de Provinciale Statenverkiezingen met acht tot tien zetels in de Eerste Kamer te komen.

Oud%2DVVD%27er+Ilona+Lagas+lijsttrekker+Eerste+Kamerfractie+BBB
© BBB

Voorzitter Gert Jan Oplaat van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi) staat op plek 3 op de lijst. Ook hij was lid van de VVD voor hij in 2021 overstapte naar BoerBurgerBeweging (BBB). Bart Kroon uit Utrecht staat op tweede plaats. Hij heeft een bestuurlijke achtergrond in de agrofoodsector.

De 67-jarige Lagas uit Vinkenbuurt was onder meer raadslid en wethouder in de gemeente Ommen. Met haar adviesbedrijf begeleidde ze processen voor meerdere gemeenten, waterschappen en provincies. 'Ilona is een vrouw met de poten in de klei en eentje die de handen uit de mouwen steekt. Een niet-lullen-maar-poetsentype. Precies wat bij BBB past', zegt BBB-Kamerlid Caroline van der Plas.


BBB rekent op een grote winst van acht tot tien zetels bij de Provinciale Statenverkiezingen. In de afgelopen maanden heeft de partij zo'n vijftig sollicitanten ontvangen die zich gemeld hadden als kandidaat-lid voor de Eerste Kamer. Daaruit zijn uiteindelijk 29 mensen geselecteerd uit heel Nederland en met een grote verscheidenheid aan beroepen, ervaringen en kwaliteiten.

Binnen de partij is de gedragslijn afgesproken dat er geen dubbele functies bekleed kunnen worden. Enkele kandidaten voor de Eerste Kamer staan ook op kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten- of waterschapsverkiezingen of hebben een bestuursfunctie. Als deze kandidaten gekozen worden in de Eerste Kamer, nemen ze geen zitting in bestuur, Provinciale Staten of waterschappen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer