Veehouders, akkerbouwers en tuinders voeren BBB-lijst waterschappen aan

BoerBurgerBeweging (BBB) heeft zaterdag in het Gelderse Nijkerk de 21 lijsttrekkers bekendgemaakt die namens de partij deelnemen aan de waterschapsverkiezingen op 15 maart. Akkerbouwers en melkveehouders, een vollegrondsgroenteteler, champignonteler en geitenhouder voeren de BBB-lijsten van verschillende waterschappen aan.

Veehouders%2C+akkerbouwers+en+tuinders+voeren+BBB%2Dlijst+waterschappen+aan
© Huisman Media

LTO Noord-afdelingsbestuurder en themahouder Bodem en water Gijs Stigter pronkt bovenaan de BBB-lijst van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Stigter runt een melkgeitenhouderij in het Utrechtse Linschoten.

Voor BBB Wetterskip Fryslân voert Alice van Goslinga de lijst aan. Zij is mede-eigenaar van een melkveehouderij in het Friese Schettens. Vollegrondsgroenteteler Jolanda Nooijen uit het Noord-Brabantse Volkel staat eerste op de lijst van BBB bij waterschap Aa en Maas. Oud-LTO Noord-regiobestuurder en oud-voorzitter van het Overijssels Agrarische Jongeren Kontakt Nicole Koks uit het Overijsselse Okkenbroek staat op plek nummer 1 voor de BBB bij waterschap Drents Overijsselse Delta.


Akkerbouwer Peter Hilgers uit het Flevolandse Zeewolde gaat de partij vertegenwoordigen voor de verkiezingen van waterschap Zuiderzeeland. Zijn collega-akkerbouwer Dennis Wolsink in het Gelderse Ruurlo gaat dat doen voor waterschap Rijn en IJssel. De Betuwse melkveehouder Corine Peek uit Herveld pronkt op nummer 1 voor BBB bij waterschap Rivierenland. Melkveehouder Nieske Dijkshoorn uit het Zuid-Hollandse Maasland voert de BBB-lijst aan voor Hoogheemraadschap van Delfland.

De Zeeuwse akkerbouwer Bastiaan van 't Westeinde uit het Zuid-Bevelandse Wolphaartsdijk trekt de lijst voor waterschap Scheldestromen. Voor waterschap Hollandse Delta is dit akkerbouwer Maaike Hage uit het Zuid-Hollandse Goudswaard, in het westen van de Hoeksche Waard. Champignonteler Rian Govers uit het Noord-Brabantse Halsteren is BBB-lijsttrekker voor waterschap Brabantse Delta.

BBB publiceert komende week de complete lijsten met kandidaten en de verkiezingsprogramma's.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer