BBB stelt vragen over kabinetsmissie naar Brussel

BoerBurgerBeweging (BBB) heeft Kamervragen gesteld over het bezoek van een Nederlandse ministerploeg aan Brussel. Doel van het gesprek met milieucommissaris Virginijus Sinkevicius was om ruimte te creëren voor de Nederlandse stikstofproblemen.

BBB+stelt+vragen+over+kabinetsmissie+naar+Brussel
© Dirk Hol

Tijdens het debat over het adviesrapport van Johan Remkes zei stikstofminister Christianne van der Wal dat ook toenmalig landbouwminister Henk Staghouwer onderdeel uitmaakte van de ministersploeg die met Sinkevicius sprak. Uit gespreksverslagen die door Stichting Agrifacts zijn opgevraagd blijkt dat niet het geval.


Samen met Van der Wal blijken nu de ministers Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening), Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) en Rob Jetten ( Klimaat en Energie) aanwezig te zijn geweest bij het gesprek met EU-commissaris. Van der Wal heeft haar fout dinsdag toegeven en met een Twitterbericht gecorrigeerd.

In het Remkes-debat vertelde Van der Wal dat het bezoek aan Brussel niks heeft opgeleverd en dat Brussel Nederland houdt aan de stikstofafspraken. BBB-Kamerlid Caroline van der Plas trekt op basis van het gespreksverslag een andere conclusie. Middels de Kamervragen wil zij daar meer duidelijkheid over krijgen.
Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer