BoerBurgerBeweging doet aan alle waterschapsverkiezingen mee

De BoerBurgerBeweging (BBB) doet op 15 maart mee aan de verkiezingen voor alle waterschappen. De partij presenteert zaterdag 14 januari de 21 lijsttrekkers en bijbehorende kandidatenlijsten.

BoerBurgerBeweging+doet+aan+alle+waterschapsverkiezingen+mee
© Twan Wiermans

Aan het samenstellen van de lijst is een zorgvuldige procedure vooraf gegaan, stelt de partij. Onder leiding van een kernteam zijn veel gesprekken gevoerd met mogelijke kandidaten. 'Het was kenmerkend dat BBB veel waardering en ondersteuning kreeg voor het besluit om mee te doen aan de waterschapsverkiezingen', zegt Ad Baltus, bestuurslid van BBB en mede-verantwoordelijk voor de waterschapsverkiezingen.'Het water is noodzakelijk voor iedereen en zeker op het platteland. Dat resulteert nu in het feit dat we in alle waterschapskringen met goede kandidaten meedoen', geeft hij aan. Op 14 januari komen alle kandidaten samen in het Gelderse Nijkerk en zal BBB de lijsttrekkers presenteren. Ook zal er voor de kandidaten een campagne-uitleg en een Lagerhuisdebat plaatsvinden.


Ook in alle provincies

Eerder was al bekend dat BBB in alle twaalf provincies meedoet bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Die verkiezingen worden gelijktijdig met die voor de waterschappen gehouden. De waterschapsbesturen zijn met ingang van de komende bestuursperiode anders ingericht.


Zo is het aantal geborgde zetels voor landbouw, natuur en bedrijven van zeven (of in sommige gevallen negen) teruggebracht naar vier: twee voor landbouw en twee voor natuur. Het bedrijfsleven verliest zijn geborgde zetels volledig. Ook is de vaste geborgde zetel in het dagelijks bestuur komen te vervallen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer