Solynta en Freshcrop samen aan de slag met hybride aardappelen in Kenia

De Nederlandse aardappelveredelaar Solynta en de Keniaanse pootgoedproducent Freshcrop Limited gaan gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van hybride aardappelen in Kenia. Hun doel is een einde te maken aan het tekort van schoon uitgangsmateriaal in de regio.

Solynta+en+Freshcrop+samen+aan+de+slag+met+hybride+aardappelen+in+Kenia
© Solynta

Volgens Chris Gasperi van Freshcrop is er op de Keniaanse markt een groeiende vraag naar schoon uitgangsmateriaal. 'Bestaande ziekten verlagen de opbrengsten en tasten de kwaliteit van de aardappelen aan. Dat heeft een negatief effect op de levenstandaard van aardappeltelers.'

Door de zaadtechnologie van Solynta te koppelen aan het distributienetwerk van Freshcrop verwachten de partijen de Keniaanse aardappelketen efficiënter, duurzamer en flexibeler te maken.

De samenwerking zal volgens de partijen ook een positieve invloed hebben op de totale waardeketen van Keniaanse aardappelen. 'Met een betrouwbare stroom van nieuwe en verbeterde genetica van Solynta aan de voorkant van de waardeketen, zijn wij niet langer alleen afhankelijk van bestaande aardappelgenetica. Daarbij houden we toegang tot nieuwe robuuste rassen', geeft Gasperi in een persbericht aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer