Minister Adema krijgt standje van geïrriteerde Kamer

Landbouwminister Piet Adema heeft van een geïrriteerde Tweede Kamer een milde tik op de vingers gekregen. Dat gebeurde omdat hij niet tijdig had gemeld dat Nederland geen overgangsjaar kreeg bij afbouw van de derogatie.

Minister+Adema+krijgt+standje+van+ge%C3%AFrriteerde+Kamer
© Dirk Hol

De tik op de vingers kwam donderdag in de vorm van een motie van JA21 en BBB. Daarin spreken de Kamerleden uit dat de bewindslieden de Kamer tijdig moeten informeren, hetgeen Adema had verzuimd. Ook stelt de Kamer dat onvoldoende informeren bijdraagt aan het beeld van een onbetrouwbare overheid. Deze motie volgde op het debat dat Adema woensdag met de Tweede Kamer voerde. Daarin bood hij excuses aan voor zijn handelswijze.


GroenLinks en PvdA gaven de minister bij wijze van waarschuwing een symbolische gele kaart. Wegsturen ging deze Kamerleden te ver, al werd een dergelijke sanctie wel voorgesteld. De PVV diende een motie van wantrouwen in, wat feitelijk neer komt op een verzoek tot het ontslag van de minister. Deze motie kreeg alleen steun van de PVV, SP, BBB, Groep van Haga en JA21.


Bekijk hieronder het derogatiedebat terug


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer