Nederlandse sierteeltproducenten in de prijzen op IPM Essen

De Duitse vakbeurs voor de tuinbouw IPM Essen is dinsdag geopend met de uitreiking van de IPM Noviteiten. Deze prijs, die dit jaar voor de veertiende keer in samenwerking met de Duitse tuinbouwvereniging ZVG wordt uitgereikt, telt zes categorieën. Vier daarvan werden gewonnen door een Nederlandse sierteeltproducent.

Nederlandse+sierteeltproducenten+in+de+prijzen+op+IPM+Essen
© Schuchrat Kurbanov/Messe Essen

Anthura uit het Zuid-Hollandse Bleiswijk mocht de IPM Novelty voor de categorie Bloeiende Kamerplant in ontvangst nemen. In de categorie Groene Kamerplant ging de prijs naar Ornamantex uit het Zuid-Hollandse 's-Gravenzande. Beide sierteeltondernemers werden geprezen voor het vernieuwende uiterlijk van hun planten.

In de categorie Woody Plants ging de veldesdoorn van Concept Plants uit het Utrechtse IJsselstein er met de noviteitenprijs vandoor. 'In tijden van klimaatverandering is de veldesdoorn één van de meest interessante bomen voor de toekomst', staat in het juryrapport. 'Het is een huisboom met klimaatkarakter.'


De IPM Novelty in de categorie Potplanten ging naar Blazing Saddles van sierteeltonderneming Gootjes Netherl. AllPlant uit het Noord-Hollandse Heerhugowaard. 'Deze plant voldoet aan alle huidige eisen voor een klimaatbestendige plant. De plant is hittebestendig, verdraagt intens zonlicht en heeft nauwelijks water nodig', aldus de jury.


Oogstpieken doorbreken

De winst ging in de categorie Voorjaarsbloeiers naar Kientzler Jungplfanzen uit Duitsland. Kwekerij Nir uit Israël mag zich winnaar noemen van de IPM Novelty in de categorie Snijbloemen. Het Israëlische bedrijf maakte indruk op de jury door de verhoogde teeltwaarde van het droogtetolerente ras. 'Oogstpieken worden doorbroken, wat een continue levering aan de handel en consument mogelijk maakt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer