Hogeschool Aeres introduceert nieuwe studie Landelijk Vastgoed

Hogeschool Aeres in het Flevolandse Dronten start in september een nieuwe studie. De opleiding gaat zich volledig richten op het landelijk en agrarisch vastgoed. 'Er is ontzettend veel vraag naar mensen die kennis hebben van vastgoed in landelijk gebied', ziet Aeres-docent Herman van der Werf.

De hogeschool breidt met de invoering van deze nieuwe vierjarige studie een al bestaande module uit. Deze kan nu alleen nog worden gekozen als minor, als keuzevak. Maar vanaf september kunnen studenten dus ook de volledige studie 'Landelijk Vastgoed & Makelaardij' volgen. Aeres is de eerste onderwijsinstelling in Nederland die dit als volledige studie aanbiedt.

'Je wordt opgeleid tot taxateur en je studeert af als bedrijfskundige op hbo-niveau met als specialisatie landelijk agrarisch vastgoed', meldt Van der Werf, docent Recht bij Aeres hogeschool in Dronten. Hij benadrukt dat de studie niet alleen zal bestaan uit theoretische kennis, maar dat er ook veel aandacht is voor het sentiment in de sector.

'Het gaat verder dan het welbekende bord in de tuin. We staan de komende jaren voor grote agrarische uitdagingen, waaronder de transitie in het agrarische buitengebied. Voor heel veel mensen gaat dit over hun toekomst, sociaal-emotionele aspecten spelen een heel grote rol hierin.'


'Landbouw leeft'

Ook ziet de docent dat de huidige beroepsgroep van taxateurs en makelaars in Nederland aan het vergrijzen is. Een nieuwe aanwas is volgens hem dan ook 'meer dan welkom'. De studie biedt plaats voor 25 studenten in leerjaar 2023-2024. Van der Werf ziet de eerste aanmeldingen al binnendruppelen.

'Ik heb er wel vertrouwen in', zegt hij. 'Mensen denken vaak dat de belangstelling voor agrarische opleidingen steeds minder wordt vanwege de negativiteit rondom de sector. Wij zien het tegenovergestelde: de hogeschool krijgt juist steeds meer studenten die zich aanmelden. Daaruit blijkt dat landbouw leeft.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer