Lidl 3 sterren Beter Leven-kaas biologisch product van het jaar

De biologische kaas met het 3 sterren Beter Leven-keurmerk van Lidl is op de Biobeurs in Den Bosch verkozen tot biologisch product van het jaar. De biologische kaas kreeg het keurmerk, omdat deze een stap verder gaat op het gebied van dierenwelzijn en milieu.

Lidl+3+sterren+Beter+Leven%2Dkaas+biologisch+product+van+het+jaar
© Biobeurs

Tot voorheen hadden biologische producten een 3 sterren Beter Leven-keurmerk, maar dat is vorig jaar veranderd na strengere eisen vanuit het keurmerk van de Dierenbescherming. De koeien krijgen meer ruimte om natuurlijk gedrag te vertonen en er is aandacht voor het milieu, zoals een rijker grasland en lokaal voer.

De zuivelsector staat voor een aantal duurzaamheidsopgaven. Volgens de vakjury gelooft Lidl dat dit niet alleen een verantwoordelijkheid is van de boer, maar van alle partijen in de keten. Daarom verduurzamen ze samen met de boer, die op zijn beurt meer werkplezier heeft en bouwt aan een toekomstbestendig bedrijf. De boer ontvangt een meerprijs voor zijn product en de supermarktketen gaat een langetermijnsamenwerking aan met boeren, zodat zij met zekerheid duurzaamheidsinvesteringen kunnen maken.


De biologische kaas ligt sinds september in de schappen en voldoet aan de hoge eisen van het 3 sterren Beter Leven-keurmerk. De supermarktketen sluit niet uit dat ze ook andere zuivelproducten verder zal verduurzamen.


Stapje extra

Jurylid en retaildeskundige Bart Fischer: 'We hebben gekozen voor de biologische kaas van Lidl, omdat ze nog verder gaan dan biologisch. De impact die ze hiermee maken, het samen doen en de lat die ze nog hoger voor zichzelf en de rest van de sector leggen, juichen wij enorm toe.'

In totaal streden 39 nieuwe biologische producten om de titel 'biologisch product van het jaar'. Vijf producten gingen door naar de finale. De vakjury, bestaande uit directeur Michaël Wilde van brancheorganisatie Bionext, retaildeskundige Bart Fischer en eigenaar Evelyn van Leur-Slager van Category & Trade Company, wees de biologische kaas van de Lidl aan als winnaar.


Overige prijzen

Het product 'Ons ei, het ei van dichtbij' van De Zwaanheuvelhoeve won de tweede prijs. Wisselwaar muesli noten & zaden van Udea met een statiegeldpot voor droogwaren ontving zowel de derde prijs als de publieksprijs.

De productverkiezing is door BioNederland in het leven geroepen om nieuwe biologische producten te ondersteunen om hun plek in de markt te vinden, in samenwerking met FoodPersonality, het platform voor managers in de levensmiddelenbranche.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer