LTO Noord 'woest' over aanscherping Natura 2000-gebieden

Ook LTO Noord gaat in beroep tegen het Wijzigingsbesluit habitatrichtlijngebieden. Volgens de organisatie zet de landelijke overheid Nederland met extra Natura 2000-doelen nog meer op slot. Een onbegrijpelijke stap, vindt de belangenbehartiger.

LTO+Noord+%27woest%27+over+aanscherping+Natura+2000%2Dgebieden
© Niels de Vries

'Het kan niet zo zijn dat we aan de ene kant echt alles uit de kast trekken om stikstofuitstoot te verminderen om Nederland van het slot te halen en dat aan de andere kant Den Haag besluit de regels te verzwaren', geeft LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins aan. 'Het was al enorm ingewikkeld, omdat Nederland in een klein land meer dan 160 Natura 2000-gebieden heeft aangewezen. Nu worden de regels ook nog verzwaard. Dat is onbegrijpelijk en slecht voor ons allemaal.'

De landelijke overheid voegt in meerdere Natura 2000-gebieden meer habitattypen toe. In een aantal gebieden wordt de kritische depositiewaarde lager. Daar mag volgens LTO Noord minder stikstof worden uitgestoten dan nu het geval is. Dat leidt tot nog meer piekbelasters en vergroot de 'al enorme stikstofopgave', stelt de organisatie.


In verschillende Natura 2000-gebieden worden habitattypen toegevoegd, waardoor daar een lagere kritische depositiewaarde gaat gelden. Het gaat om twintig gebieden in de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Er is een pro forma beroep ingesteld voor al deze gebieden. Binnen een maand volgt het inhoudelijke beroepsschrift.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer