Vogelgriep op Tsjechisch pluimveebedrijf: 750.000 kippen geruimd

Een van de grootste Tsjechische pluimveehouderijen heeft de opdracht gekregen om 750.000 kippen te ruimen vanwege een besmetting met vogelgriep. Dat is 15 procent van het totale aantal kippen van Tsjechië.

Vogelgriep+op+Tsjechisch+pluimveebedrijf%3A+750%2E000+kippen+geruimd
© Nieuwe Oogst

De pluimveehouderij ligt in het westelijke dorp Brod nad Tichou. In eerste instantie leek de uitbraak van vogelgriep beperkt te blijven tot een van de drie stallen. Nu wordt toch het complete bedrijf geruimd. De afgelopen weken zijn ook meer dan een dozijn andere Tsjechische boerderijen getroffen door vogelgriep.

De Tsjechische veterinaire instanties verwachten dat de eierprijzen waarschijnlijk stijgen vanwege de ruiming in Brod nad Tichou. Pluimveehouders kregen vorige maand al de opdracht om hun pluimvee binnen te houden om de verspreiding van de hoogpathogene H5N1-vogelgriepstam tegen te gaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer