WUR-promovendus: 'Vogelgriepvaccins tegen H9N2 voldoen nog niet'

De meeste vaccinatieprogramma's tegen de H9N2-variant van vogelgriep blijken in de praktijk niet effectief bij pluimvee. Dat concludeert Xue Pan na een onderzoek waarmee hij volgende week woensdag hoopt te promoveren aan Wageningen University & Research (WUR).

WUR%2Dpromovendus%3A+%27Vogelgriepvaccins+tegen+H9N2+voldoen+nog+niet%27
© Johan Wissink

Het H9N2-vogelgriepvirus is het meest voorkomende en schadelijkste laagpathogene vogelgriepvirus ter wereld, dat niet alleen de veehouderij ernstig schaadt, maar ook een enorme uitdaging vormt voor de volksgezondheid. Volgens Pan is vaccinatie de belangrijkste en meest effectieve strategie om dit virus onder controle te krijgen.

Dat wil echter nog niet voldoende lukken. Dat was voor hem reden om te kijken hoe het mechanisme rond de vaccinatie werkt en uit te zoeken welke factoren de werkzaamheid van dit vaccin kunnen verstoren. Ook keek hij naar ideeën om de werkzaamheid van dit vaccin te verbeteren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer