Zweden opent grootste wolvenjacht in jaren

Zweden heeft deze week de jacht geopend op 75 van de ongeveer 460 wolven in het land. Het is de grootste wolvenjacht in Zweden sinds de herinvoering van de jachtvergunning voor deze dieren in 2010.

Zweden+opent+grootste+wolvenjacht+in+jaren
© Vidiphoto

'De jacht is absoluut noodzakelijk om de toename van het aantal wolven af te remmen. De wolvenpopulatie is de grootste die we in de moderne tijd hebben gehad', zei Gunnar Glöersen van de Zweedse vereniging voor de jacht tegen Zweedse televisiezender SVT. In totaal zijn er sinds 2010 203 wolven gedood bij officieel toegestane jachtpartijen volgens cijfers van de SVT.

Natuurorganisaties spreken van 'de grootste wolvenslachting in de moderne geschiedenis'. Zij zeggen dat de ongereguleerde jacht op de wolf in strijd is met de Conventie van Bern van de Raad van Europa. Ze hebben tevergeefs geprobeerd tegen de schending van de Habitatrichtlijn in beroep te gaan. De natuurbeschermers waarschuwen dat de jacht de wolvensoort verder in gevaar kan brengen en andere Europese landen kan aanmoedigen om dit voorbeeld te volgen.


Zweden deelt een wolvenpopulatie met Noorwegen langs de 2.000 kilometer lange grens. Noorwegen is het enige land ter wereld dat een limiet heeft ingesteld op het aantal wolven, waardoor de komst van slechts vier tot zes welpen per jaar is toegestaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer