Provincie Drenthe steekt nog eens 2 ton in wolfwerende maatregelen

Schapen- en geitenhouders in heel Drenthe kunnen ook komend jaar subsidie aanvragen voor wolfwerende afrastering. Provincie Drenthe stelt hiervoor nog eens 200.000 euro beschikbaar.

Provincie+Drenthe+steekt+nog+eens+2+ton+in+wolfwerende+maatregelen
© Vidiphoto

Het aantal wolven in Drenthe neemt toe en hierdoor stijgen ook de schadegevallen. Rasters zijn een effectieve manier om een wolf te weren van een perceel waar dieren worden geweid. Voor de huidige subsidieregeling was 600.000 euro uitgetrokken, maar die loopt eind 2022 af.

In het kader van de subsidieregeling 'Voorkomen schade door wolven' komt de provincie het komende jaar met 200.000 euro extra opnieuw tegemoet in de kosten voor wolfwerende afrastering. De subsidieregeling start per 1 januari en loopt door tot eind 2023.


Schapen en geiten

Het subsidiebedrag bedraagt net als nu maximaal 20.000 euro per dierhouder. Hiermee wil de provincie dierhouders in heel Drenthe stimuleren om hun schapen en geiten te beschermen tegen aanvallen van wolven door het plaatsen van wolfwerende afrastering.

Voor houders van runderen, varkens, paarden, pony's, ezels en alpaca's komt er in het voorjaar van 2023 ook een subsidieregeling. Wolvenconsulent Jaap Mekel van de gebiedscommissie Drenthe kan dierhouders bijstaan in de toepassing. De wolvenconsulent adviseert over het plaatsen van rasters en het aanvragen van subsidies.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer