Kou in VS en versoepelingen China steunen tarwemarkt

De tarwenoteringen op de wereldmarkt zijn weer gestegen naar een niveau van boven de grens van 300 euro per ton. Op de Matif in Parijs steeg de notering voor maaltarwe op levering in maart van 296 euro vorige week naar woensdag 315 euro per ton.

Kou+in+VS+en+versoepelingen+China+steunen+tarwemarkt
© Marcel Berendsen

Dat is de hoogste notering sinds het begin van deze maand. Voor oogst 2023 zijn de noteringen met 290 euro per ton ook weer een fractie hoger dan voorgaande weken. De hogere noteringen worden onder meer veroorzaakt door het koude weer in de Verenigde Staten en Canada.

Met de naderende kou was er aanvankelijk de zorg of er voldoende sneeuw zou vallen om de wintertarwe te beschermen tegen de lage temperaturen. Die hoeveelheid is nu onduidelijk en het is dus afwachten wat daadwerkelijk de vorstschade gaat zijn.


Versoepeling coronamaatregelen

Verder ziet beursmakelaar De Vries & Westermann een positief effect van de versoepeling van de coronamaatregelen in China op de internationale olie- en graanmarkten. Dat wijst op een herstel van de Aziatische economie en ook de tarwemarkt lijkt daarvan op dit moment te profiteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer