Werkgevers dierhouderij willen 5 procent meer loon geven

Werkgeversorganisaties in de dierhouderij willen werknemers in 2023 een loonsverhoging van 5 procent geven. Dit aanbod, dat hoger is dan oorspronkelijk afgesproken, is donderdag aan de vakbonden voorgelegd.

Werkgevers+dierhouderij+willen+5+procent+meer+loon+geven
© Twan Wiermans

Met deze tussentijdse verhoging willen werkgevers hun mensen tegemoetkomen in deze lastige tijden, legt voorzitter van de onderhandelingsdelegatie Anton Butijn uit. Hoewel de gestegen kosten van het levensonderhoud niet volledig door de overheid en werkgevers kunnen worden gecompenseerd, is volgens hem toch gekeken naar wat wel kan.


'In een aantal dierlijke sectoren zijn de kosten ook behoorlijk gestegen en staat het verdienvermogen onder druk. Toch vinden we het belangrijk iets extra's te doen voor onze mensen', geeft Butijn aan.


Extra verhoging

Het gaat om een extra verhoging van 2,25 procentpunt bovenop de reeds afgesproken 2,75 procent. De verhoging geldt voor alle werknemers die werkzaam zijn in de varkenshouderij, melkveehouderij, kuikenbroederij en het pluimvee.

Naast de verhoging wordt de onbelaste kilometervergoeding verhoogd naar 0,21 euro. Vakbonden FNV en CNV zullen het aanbod aan hun eigen leden voorleggen. Zodra die instemmen, gaan de wijzigingen in. Tot die tijd blijft de verhoging van 2,75 procent per 1 januari van kracht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer