Notering verse boter levert opnieuw veel in

Van de notering voor verse boter van ZuivelNL gaat deze week opnieuw fors wat af. De notering staat in week 50 30 euro lager dan een week eerder. Daarmee komt de notering uit op 515 euro per 100 kilo.

Notering+verse+boter+levert+opnieuw+veel+in
© Twan Wiermans

Dit jaar stond deze notering 27 weken lang boven de 700 euro, wat historisch hoog is. Vanaf week 40, begin oktober, werd de daling ingezet. Inmiddels heeft de boternotering ruim 200 euro aan waarde verloren sinds begin oktober. Ook andere noteringen staan deze week in de min, maar minder dan de boternotering.

De notering voor mageremelkpoeder voor veevoerdoeleinden levert 7 euro in en komt uit op 255 euro. Vollemelkpoeder noteert 5 euro lager en staat nu op 410 euro. Van weipoeder gaat 3 euro af, wat een notering oplevert van 84 euro. De notering voor mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden is stabiel en noteert net als vorige week 281 euro.



Alle noteringen van ZuivelNL zijn inmiddels lager dan vorig jaar in week 50. De zuivelnoteringen zijn echter nog wel een stuk hoger dan in 2020 in dezelfde periode. De notering voor vollemelkpoeder staat min of meer op hetzelfde niveau als vorig jaar. Toen noteerde vollemelkpoeder 412 euro in week 50, wat slechts 2 euro hoger is dan nu.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer