Royal FloraHolland maakt tarieven voor 2023 definitief

Royal FloraHolland verwacht in 2022 en 2023 verlies te leiden als gevolg van een stijgende kostenpost in combinatie met terugvallende aanvoervolumes. Daarom heeft het management van de bloemenveiling recent voorgesteld om de tarieven voor komend jaar te verhogen. Inmiddels heeft de ledenraad ingestemd en zijn de tarieven voor 2023 definitief.

Royal+FloraHolland+maakt+tarieven+voor+2023+definitief
© FloraHolland

Het basistarief stijgt voor leden van de coöperatie komend jaar 0,2 procent naar 1,70 procent. Voor niet-leden gaat het om een stijging van 0,45 procent tot 2,70 procent. De verkooptoeslag verhoogt FloraHolland voor leden met 0,1 procent en voor niet-leden/de aanvoerders met 0,15 procent. 'Met deze wijzigingen versterken we het voordeel van het lidmaatschap', geeft de organisatie van de bloemenveiling aan. Leden hebben tevens het voordeel dat de karheffing voor zowel klokverkoop als directe verkoop niet geïndexeerd wordt.

De volumevoordeelkorting wordt wel aangepast. Het percentage korting bij 1 tot 3 miljoen euro wordt verlaagd naar 0,1 procent. Bij 3 tot 10 miljoen euro omzet komt de korting in het nieuwe jaar uit op 0,3 procent. 'Door schaalvergroting bij leden loopt de volumevoordeelkorting die we ieder jaar uitkeren flink op. Dat heeft een negatief effect op onze opbrengsten', wordt door het management als verklaring gegeven.


Gebruik van Floriday stimuleren

Daarnaast gaat FloraHolland het gebruik van Floriday in 2023 aantrekkelijker maken. 'We hebben besloten om uiterlijk per 1 juli geen serviceheffing meer in rekening te brengen voor iedere transactie, waarbij de koper de order plaatst via Floriday', meldt de organisatie van de bloemenveiling. 'Voorwaarde is wel dat de kweker de order ook financieel via Floriday afhandelt.'


Tegelijkertijd wordt afwijken van de standaard extra belast. Zo wordt het gebruik van de Connect-EAB belast. De hoogte van dat tarief is nog niet bekend. 'De Connect-EAB is niet bestendig voor toekomstige ontwikkelingen die nodig zijn voor digitaal zakendoen. Bovendien genereert het in stand houden van dit platform extra kosten voor FloraHolland', staat in een persverklaring. Ook uitbetalingen naar rekeningen buiten Sepa worden belast, met een heffing van 0,02 procent voor lid-aanvoerders en 0,04 procent voor niet-leden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer