Gemeente Ede wil geen grote zonnevelden op landbouwgrond

Gemeente Ede past het beleid voor grote zonnevelden aan. Dit betekent dat zonnevelden groter dan 2 hectare niet langer op landbouwgrond mogelijk zijn. De gemeente zet meer in op restgronden en daken om zonne-energie op te wekken.

Gemeente+Ede+wil+geen+grote+zonnevelden+op+landbouwgrond
© DEcAB

Dit heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten, zo meldt Edestad.nl.

Volgens de gemeente is het aansluiten van grote zonprojecten op het energienetwerk is voorlopig niet mogelijk. Voor middelgrote projecten zijn nog wel mogelijkheden door directe levering aan een gebruiker of door opslag.


Weinig draagvlak

Het blijkt echter ook dat er in de gemeente weinig draagvlak is voor grote zonprojecten op landbouwgrond. In het bestuursakkoord is daarom afgesproken om voorlopig vooral in te zetten op zon op dak, restgronden en kleinere initiatieven. En grote zonnevelden op landbouwgrond uit te sluiten.

In 2024 komt de gemeente met nieuw beleid voor initiatieven op het gebied van wind- en zonne-energie. De ervaring van en de ontwikkelingen in de voorgaande jaren worden daarbij betrokken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer