Boerenmolens toch toegestaan in Westerveld

Gedeputeerde Staten (GS) van Drenthe hebben toch geen bezwaar tegen het plaatsen van boerenwindmolens of een kleiner veldje met zonnepanelen in gemeente Westerveld. Mits goed ingepast, moeten boeren deze groene energieopwekkers kunnen neerzetten.

Boerenmolens+toch+toegestaan+in+Westerveld
© Huisman Media

Gedeputeerde Henk Brink nuanceerde woensdag tegenover Provinciale Staten eerder geuite bezwaren van GS tegen de gemeentelijke verordening die kleinere windmolens of zonneveldjes mogelijk maakt. Het college vroeg zich in de eerdere terechtwijzing af of kleine windmolens met een ashoogte tot 15 meter of een zonneveldje tot 50 vierkante meter niet botsen met de beschermde Unesco Werelderfgoedstatus van de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord, Boschoord en Wilhelminaoord.

Volgens Brink wil GS Westerveld er niet van weerhouden molens en panelen toe te staan, maar moet de gemeente wel beter onderbouwen hoe dit soort voorzieningen in het landschap worden ingetekend. 'Want het moet natuurlijk wel goed passen.'

In principe is de regeling van Westerveld bedoeld voor plaatsing van molens en panelen bij boerenerven. Inmiddels hebben ook andere bewoners te kennen gegeven interesse te hebben in een installatie. Maar Westerveld houdt vast aan plaatsing bij boerenbedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer