Vetvice-pioniers winnen Anne Veenbaas-penning

De Anne Veenbaas-penning voor 2021 werd donderdag uitgereikt aan de dierenartsen Jan Hulsen en Joep Driessen, oprichters van de veterinaire adviesorganisatie Vetvice. 'Hun manier van werken past precies bij de doelstelling van het Anne Veenbaas-fonds. Het gaat erom dat je kennis naar de praktijk brengt', aldus voorzitter Geart Benedictus.

Vetvice%2Dpioniers+winnen+Anne+Veenbaas%2Dpenning
© Anne Veenbaas-fonds

'Jan Hulsen en Joep Driessen hebben ons geleerd om anders naar koeien en andere dieren te kijken. Dat leidt tot een brede integrale kijk op het management van onze landbouwhuisdieren en dus tot een betere gezondheid en dierwelzijn. Je kunt hen met recht 'omdenkers' noemen, van diergeneeskunde naar diergezondheidszorg', meent Benedictus. Steeds is de belangrijkste driver het uitdragen van kennis over dat wat het dier zelf laat zien.

Vetvice werd in 1997 opgericht en heeft de afgelopen vijfentwintig jaar zijn sporen verdiend in Nederland en ver daar buiten. De CowSignals Training Company werd in 2007 gestart. In beide bedrijven wordt geprobeerd om op basis van deskundigheid praktische en betrouwbare adviezen te geven, waarbij gewerkt wordt aan een duurzame veehouderij.


Koesignalen

Het boek Koesignalen van Vetvice verscheen in 2003. In de loop der jaren volgden meer dan tien andere boeken over de melkveehouderij, zoals Voersignalen en Jongveesignalen. De meest recente uitgave is Stressvrij omgaan met Vee.

Anne Veenbaas was de eerste directeur van de Gezondheidsdienst voor Dieren, opgericht in 1919 in Friesland. Hij was directeur tot zijn dood in 1939 en verrichtte met de middelen van die tijd baanbrekend werk ter verbetering van de diergezondheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer