Drie opgepakte mannen bij boerenprotest Zwolle zijn weer vrij

Drie mannen die donderdag werden gearresteerd tijdens een boerenprotestactie in Zwolle zijn weer vrij. Dat meldt de politie. Twee van hen werden aangehouden, omdat zij niet voldeden aan een vordering van de politie. De derde man werd opgepakt vanwege belediging.

Drie+opgepakte+mannen+bij+boerenprotest+Zwolle+zijn+weer+vrij
© René Eijsink

Een demonstratie bij het provinciehuis in Zwolle verplaatste zich donderdag naar het gemeentehuis. Hier wilden boeren verhaal halen, omdat de politie in hun ogen te agressief optrad bij het boerenprotest. De politie schoof met een shovel een trekker van de weg, nadat er signalen waren dat demonstranten met giertanks en meststrooiers naar de Zwolse binnenstad wilden trekken.


Burgemeester Peter Snijders van Zwolle heeft aangegeven dat hij in gesprek wil met de boeren. 'Maar het is mij volslagen onduidelijk wie de leiding heeft in deze demonstratie en wat hun wensen zijn. Als dat duidelijk is, dan ontvang ik een afvaardiging.'

Vrijdag is er contact geweest met een voorman van de demonstratie, aldus een woordvoerder van de gemeente. Afgesproken is dat er volgende week een datum wordt geprikt. Dan wordt ook bepaald wie zullen aanschuiven bij het gesprek.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer