Begin 2023 subsidie beschikbaar voor stikstofreductie in Noord-Nederland

Melkveehouders in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland kunnen naar verwachting vanaf voorjaar 2023 subsidie aanvragen voor het treffen van maatregelen die de stikstofuitstoot van hun bedrijf verlagen. Het gaat hierbij om bewezen effectieve en meetbare managementmaatregelen.

Begin+2023+subsidie+beschikbaar+voor+stikstofreductie+in+Noord%2DNederland
© Twan Wiermans

De drie provincies kunnen hiervoor een bedrag tegemoet zien van 55,2 miljoen euro vanuit het Rijk. Het Rijk heeft eerder dit jaar aan de provincies gevraagd versnellingsvoorstellen voor stikstofreductie in te dienen. Na een eerste toetsing komt het voorstel voor 'Laaghangend fruit' nu voor financiering in aanmerking.


Alle vierduizend melkveehouders in Drenthe, Groningen en Friesland kunnen straks gebruikmaken van de subsidie. Aanvragen kunnen dan worden ingediend via SNN, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Volgens de Friese landbouwgedeputeerde Klaas Fokkinga is de nood hoog om aan de slag te gaan met de reductie. 'De sector heeft gevraagd om ook naar innovatie en technische maatregelen te kijken. Dat hebben we ook opgenomen in ons uitvoeringsprogramma stikstof en we zijn blij dat het ministerie daar geld voor beschikbaar wil stellen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer