Haagse Oogst-podcast: Kamerbrieven met 'pijnlijke en schurende' maatregelen

Nieuwe Oogst-redacteuren Peter Smit, Martijn van Rossum en René Bouwmeester praten u bij over de hausse aan Kamerbrieven die vrijdag verscheen. Daarin kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan voor de stikstofaanpak.

De voorstellen in de Kamerbrieven betekenen vooral nieuwe beperkingen voor boeren. Premier Mark Rutte sprak van 'keuzes die soms schuren en pijn doen'. Het innovatiebeleid gaat op de schop, met als opvallendste voorstel het einde van de Regeling ammoniak en veehouderij (Rav)-lijst. Daarnaast gaat in de veenweidegebieden het waterpeil omhoog.

Het kabinet komt begin volgend jaar met een nieuwe opkoopregeling. Deze moet een bredere groep boeren aanspreken dan vorige regelingen. Het landbouwakkoord van minister Piet Adema van LNV lijkt onder boeren nauwelijks nog te leven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer