Elf nieuwe suikerbietenrassen op Aanbevelende Rassenlijst 2023

Op de Aanbevelende Rassenlijst voor 2023 staan elf nieuwe suikerbietenrassen. Dit meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR), waarin Brancheorganisatie Akkerbouw, Plantum en LTO Nederland samenwerken.

Elf+nieuwe+suikerbietenrassen+op+Aanbevelende+Rassenlijst+2023
© Haijo Dodde

De volgende bietenrassen zijn opgenomen in de N-rubriek voor nieuw aanbevolen rassen: Reforma KWS van KWS Benelux en Lincoln van SESVanderHave. Deze soorten zijn geschikt voor de teelt op percelen met rhizoctonia.

Voor rassen voor de bietenteelt op percelen zonder rhizoctonia en bietencysteaaltjes kunnen akkerbouwers kiezen uit de variëteiten Koema en Banda van SESVanderHave, Sherlock van Strube en BTS 2090 van Betaseed.


Beperkt aanbevolen rassen

De CSAR meldt vijf rassen die voor het eerst zijn opgenomen in de B-rubriek voor beperkt aanbevolen rassen. Voor de teelt op percelen met bietencysteaaltjes betreft dit BTS Smart 1645 N van Betaseed, Smart Latoria KWS van KWS Benelux en Redukto van SESVanderHave.


Er zijn twee rassen voor de teelt op percelen zonder rhizoctonia en bietencysteaaltjes opgenomen in de B-rubriek. Dit is het ras Xandor van Strube en Laser van DLF. Het rassenonderzoek is uitgevoerd door bieteninstituut IRS in het Brabantse Dinteloord.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer