Twee nieuwe wintertarwerassen op rassenlijst

Twee nieuwe rassen van wintertarwe zijn opgenomen op de Aanbevelende Rassenlijst voor 2023. Dat meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR).

Twee+nieuwe+wintertarwerassen+op+rassenlijst
© Haijo Dodde

KWS Sabrum van zaadfirma KWS is een vultarweras dat vooral goed scoort op stevigheid. Daarnaast heeft het ras een resistentie tegen gele roest en meeldauw. Wiersum Plantbreeding vermarkt KWS Sabrum in Nederland.

Kweker Ragt introduceert in de categorie overige tarwe het ras RGT Bairstow. Dit soort heeft eveneens een hoge resistentiescore op gele roest en meeldauw. Ook is het ras sterk tegen bladvlekkenziekte. RGT Bairstow wordt in Nederland vertegenwoordigd door Limagrain Nederland.

CSAR beslist over de samenstelling van de Aanbevelende Rassenlijst. In de CSAR werken Brancheorganisatie Akkerbouw, Plantum en LTO Nederland samen. Een compleet overzicht van de raseigenschappen bij wintertarwe van alle rassen in de Rassenlijst 2023 is hier te vinden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer