Melkprijs Arla blijft in december op gelijk niveau

De voorschotprijzen van Arla voor gangbare en biologische melk blijven in december 2022 ongewijzigd. Dat heeft de zuivelcoöperatie vrijdag bekendgemaakt.

Melkprijs+Arla+blijft+in+december+op+gelijk+niveau
© Arla Foods

Dat betekent dat de voorschotprijs voor Nederland voor conventionele melk 59,72 cent per kilo bedraagt. Voor biologische melk wordt 66,63 cent per kilo neergelegd aan melkveehouders. Dat is toch iets lager dan in november, want toen lag de prijs voor biologische melk uit Nederland op 67,02 cent per kilo. Het verschil wordt veroorzaakt door verschillen in toeslagen en de omrekeningsfactor per land. Een daling dus van 0,39 cent per kilo voor biologisch.

Deze voorschotprijzen gelden voor melkleveringen met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit en zijn inclusief de toeslagen voor kwaliteit, logistiek, de Klimaatcheck van Arla en ggo-vrije melkproductie. De prijzen zijn exclusief de verwachte nabetaling (inclusief rente) en de consolidering.


Niet leverbaar

Wekenlang was biologische melk van Arla niet leverbaar in Nederlandse supermarkten. Dat kwam omdat de melk sneller bedierf dan gebruikelijk. Inmiddels is het probleem verholpen en wordt de melk weer geleverd aan de supermarkten.Het is op dit moment spannend wat de melkprijzen bij de verschillende zuivelverwerkers gaan doen. Milcobel verlaagde de prijs in november met 1,5 cent per liter. Volgende week maakt FrieslandCampina zijn melkprijzen bekend. Zuivelnoteringen zijn de afgelopen weken behoorlijk gedaald. Het effect van zuivelnoteringen is vaak met een vertraging terug te zien in de melkprijzen voor melkveehouders.


Webinar Zo heb je zelf invloed op gebiedsaanpak

Nieuwe Oogst organiseert samen met Rabobank het webinar Zo heb je zelf invloed op gebiedsaanpak. Als melkveehouder heb je een rol in gebiedsproces(sen) in jouw omgeving. Maar hoe vul je die rol in? En hoe kan gebiedsgerichte aanpak bijdragen aan het oplossen van stikstofproblemen in jouw regio? Onder meer over deze vragen gaan de gasten in gesprek. Ze delen hun ervaringen en vertellen wat het je bedrijf kan opleveren. Met medewerking van melkveehouders Corné Sijben en Harrold Liebeton, melkveehouder en gebiedsregisseur Albert van Burgsteden en Rabobank kring Friesland-directeur Jelmer Algra. Meld je aan voor het webinar Zo heb je zelf invloed op gebiedsaanpak, 6 december van 20 tot 21.30 uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer