Gangbare melkprijs Arla stijgt, biologisch is stabiel

De voorschotprijs voor gangbare melk stijgt bij Arla in oktober met 1 eurocent per kilo. Dat betekent dat de voorschotprijs voor Nederland voor conventionele melk 58,23 cent per kilo bedraagt.

Gangbare+melkprijs+Arla+stijgt%2C+biologisch+is+stabiel
© Arla Foods

De prijs voor biologische melk blijft gelijk en komt voor Nederlandse melkveehouders aankomende maand uit op 65,38 cent per kilo. De voorschotprijzen van Arla gelden voor melkleveringen met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit en zijn inclusief de toeslagen voor kwaliteit, logistiek, de Arla-klimaatcheck en gmo-vrije melkproductie. De prijzen zijn exclusief de verwachte nabetaling, inclusief rente en consolidering.

Door verschillen in toeslagen en de omrekeningsfactor stijgt de prijs voor gangbare melk in Nederland met 0,98 eurocent en voor biologische melk met 0,62 eurocent. Waar de melkprijzen van FrieslandCampina nog steeds doorstijgen, zijn de prijzen van Arla de laatste drie maanden op een enigszins stabiel niveau terechtgekomen, vooral de biologische melkprijs.
Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer