Arla-melkprijs stijgt met 2 cent per kilo in juli

De voorschotprijs voor gangbare melk stijgt bij Arla in juli met ruim 2 eurocent per kilo. Dat betekent dat de voorschotprijs voor Nederland voor conventionele melk 56,21 cent per kilo bedraagt.

Arla%2Dmelkprijs+stijgt+met+2+cent+per+kilo+in+juli
© Arla Foods

De prijs voor biologische melk gaat ook met 2 cent omhoog, maar door verschillen in toeslagen en de omrekeningsfactor stijgt deze prijs in Nederland minder, met ruim 0,3 cent per kilo. De biologische melkprijs komt daarmee voor juli uit op 63,9 cent per kilo. Ter vergelijking: in België ligt de biologische melkprijs op 65,86 cent en in Duitsland op 66,36. De gangbare melkprijs van Arla ligt bij de buurlanden wel op hetzelfde niveau.De voorschotprijzen van Arla gelden voor melkleveringen met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit en zijn inclusief de toeslagen voor kwaliteit, logistiek, de Klimaatcheck van Arla en gmo-vrije melkproductie. De prijzen zijn exclusief de verwachte nabetaling, inclusief rente, en de consolidering.

De stijging is minder hoog dan in juni. Toen steeg de prijs voor gangbare melk nog met 5 cent per kilo en die voor biologische melk met 4 cent. Maandag maakte FrieslandCampina de melkprijzen bekend voor juli. Bij de Nederlandse coöperatie stijgt de melkprijs voor zowel conventionele als biologische melk met 3,5 cent per kilo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer