Van der Wal: ministerie shopt geen stikstofruimte voor Schiphol

Het is niet juist dat het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) stikstofruimte opkoopt bij boeren in provincie Utrecht om Schiphol aan de benodigde natuurvergunning te helpen. Dat stelt stikstofminister Christianne van der Wal.

Van+der+Wal%3A+ministerie+shopt+geen+stikstofruimte+voor+Schiphol
© dirk hol

BBB-Kamerlid Caroline van der Plas ondervroeg dinsdagmiddag Van der Wal over deze kwestie tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Die zaak kwam aan het rollen door beantwoording van Statenvragen van de SGP in provincie Utrecht aan Gedeputeerde Staten. Daarin stelt het provinciebestuur dat stikstofruimte van Utrechtse boeren in beeld zou zijn bij I&W om Schiphol te kunnen legaliseren.


'Dat is onjuist', stelt minister Van der Wal. 'Als er voor het krijgen van een natuurvergunning mitigerende maatregelen genomen moeten worden, moet Schiphol die zelf uitvoeren.' Provincie Utrecht gaat volgens haar de suggestie die met haar beantwoording van de Statenvragen werd gewekt, rechtzetten.


Vacature

Van der Plas vroeg de minister ook naar een vacature die er bij het ministerie van I&W is voor een beleidsmedewerker, die als taak heeft om te onderzoeken hoe Schiphol tot een natuurvergunning kan komen. 'Moet een overheid vergunningsaanvragen niet beoordelen, in plaats van helpen aanvragen?', stelt Van der Plas. 'Anders zou ik ook graag zien dat er voor elke PAS-melder een beleidsmedewerker wordt aangenomen.'Minister Van der Wal, die tijdens het vragenuurtje haar collega Mark Harbers van I&W verving, gaf aan dat het kabinet nog schriftelijk terugkomt op de door Van der Plas bedoelde vacature.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer