Dierenbescherming zoekt koplopers voor Deltaplan Veehouderij Awards

De Dierenbescherming reikt 28 februari volgend jaar de Deltaplan Veehouderij Awards uit. De organisatie zoekt voor de vier routes koplopers op het gebied van diergerichte, duurzame veehouderij. De winnaars ontvangen 5.000 euro.

Dierenbescherming+zoekt+koplopers+voor+Deltaplan+Veehouderij+Awards
© Hanskamp

Deltaplan Veehouderij heeft vier routes naar een diergerichte duurzame veehouderij. Deze transitiepaden staan centraal bij de awards. Voor ieder pad kiest een vakjury uit alle inzendingen drie genomineerden en vervolgens één winnaar.

De transitiepaden zijn:
- Diervriendelijke en integraal duurzame veehouderij. Dieren zijn sterk, weerbaar en kunnen hun natuurlijke gedrag vertonen. Ze gaan zo min mogelijk op transport en elk dier krijgt toegang tot een uitloop of wei;
- Van verspillende carnivoren naar waarderende omnivoren. Consumenten gebruiken veel minder dierlijke producten. Voor het vlees, de zuivel en de eieren die ze nog wel gebruiken, betalen ze een eerlijke prijs;
- Vernieuwende verbindingen tussen productie en consumptie. De veehouderij werkt in korte vaste ketens. Dat zorgt voor betere afspraken, eerlijke prijzen voor de boer en meer transparantie over waar producten vandaan komen;
- Kwaliteitsproductie voor een zelfvoorzienende regio. De veehouderij produceert duurzame meerwaardeproducten voor de Noordwest-Europese markt, zodat investeringen in onder meer dierenwelzijn vermarkt kunnen worden.

Voor de awards zoekt Dierenbescherming initiatieven, innovaties en of bedrijven die bijdragen aan de doelen van het Deltaplan Veehouderij. Ze moeten onderscheidend zijn en inspirerend voor anderen, veel impact hebben en bij voorkeur al in de praktijk zijn gebracht. Inzendingen kunnen tot 5 december worden ingestuurd.


Winnaars

De winnaars mogen zich Deltaplan Veehouderij Winnaar 2023 noemen en ontvangen een geldprijs van 5.000 euro. Dat wordt mogelijk gemaakt door het Barth-Misset Fonds. Ook wordt van iedere winnaar een kort professioneel filmpje gemaakt, waarin het bedrijf en de link met het Deltaplan Veehouderij centraal staan. De awards worden uitgereikt tijdens het Deltaplan Veehouderij Event.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer