FloriWorld sluit deuren voor toeristen

FloriWorld in Aalsmeer is sinds 8 november dicht voor toeristische bezoekers vanwege te lage bezoekersaantallen. De exploitatieovereenkomst tussen de bloemen- en plantenattractie en exploitant DEX Aalsmeer is beëindigd.

FloriWorld+sluit+deuren+voor+toeristen
© Eigen foto FloriWorld

FloriWorld is nog in overleg met DEX Aalsmeer over geplande zakelijke evenementen. De directie van de Noord-Hollandse attractie zou externe experts hebben gevraagd diverse scenario's voor de toekomst uit te werken.

Belangrijke overwegingen hierbij zijn om het belang van bloemen en planten in het leven van mensen te benadrukken, de sector op recreatieve en leerzame wijze binnen en buiten Nederland te promoten en FloriWorld de ontmoetingsplek voor de sierteelt in Nederland te laten zijn.


De gevolgen van de coronacrisis in combinatie met de oorlog in Oekraïne zorgen ervoor dat buitenlandse toeristen nog steeds niet in groten getale FloriWorld bezoeken. Vooralsnog is het niet gelukt dat op een andere manier op te vangen. De sluiting van FloriWorld voor toeristische bezoekers zou daarom op dit moment onontkoombaar zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer