Floral Trade Group brengt retailmerken onder in nieuwe divisie

Floral Trade Group heeft per 1 november de divisie 'Retail Flowers & Plants' in het leven geroepen als de inkoop- en productiespecialist voor het retailkanaal. Hierin zijn de afzonderlijke bedrijven Summaflor en Retail Flowers (Zyon en Heeringa) samengevoegd.

Floral+Trade+Group+brengt+retailmerken+onder+in+nieuwe+divisie
© Twan Wiermans

De verschillende activiteiten zijn samengevoegd om synergievoordelen te benutten. 'Daarnaast wordt op deze manier optimaal efficiënt gewerkt, is er voldoende omvang om te blijven innoveren met verantwoorde investeringen en kunnen duurzame relaties met kwekers en leveranciers verder worden uitgebouwd', geeft CEO Wim van der Plas aan in een persbericht.

Retail Flowers & Plants richt zich alleen op de inkoop en productie. Dat betekent dat de commerciële labels Summaflor, Zyon en Heeringa elk hun eigen focussegment richting de Europese retailklanten behouden. 'Met deze strategische stap worden specifieke werkgebieden op inkoop, productie en commercie omvangrijker, waardoor meer focus kan worden aangebracht. Hierdoor behouden we onze hoge kwaliteitsstandaard', aldus Van der Plas.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer