Freshfel Europe werkt aan methode ecologische voetafdruk

Freshfel Europe, de Europese vereniging voor handelsorganisaties in groenten en fruit, werkt aan een gestandaardiseerde methode voor het bepalen van de ecologische voetafdruk voor groenten en fruit.

Freshfel+Europe+werkt+aan+methode+ecologische+voetafdruk
© Twan Wiermans

Een standaard voor deze berekening moet de mogelijkheid voor vergelijking van dit soort duurzaamheidscijfers verbeteren. Ook zal het de transparantie rond milieuzaken vergroten.Wageningen Economic Research is ingeschakeld voor technische ondersteuning bij de ontwikkeling van de methodiek.

Ook diverse leden uit de toeleveringsketen van verse groenten en fruit zijn betrokken bij het project. Dit zijn Ailimpo, ANPP, Apeel Wetenschappen, Assomela, Bama Gruppen, Bayer, BVEO, COLEACP, Dole, Greenyard, Fresh Produce Centre, IG Internationaal, Interfel en VBT. De ontwikkeling duurt naar verwachting twee jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer