Coöperatie Hoogstraten en REO Veiling staken fusiegesprekken

Coöperatie Hoogstraten en REO Veiling stoppen per direct met de fusiegesprekken die sinds het begin van het jaar liepen. De structurele verschillen tussen beide bedrijven zijn reden voor het opschorten van de gesprekken. 'Hierdoor zou het ontzettend lastig worden om de organisaties in elkaar te schuiven', zegt voorzitter Rita Demaré van REO Veiling.

Co%C3%B6peratie+Hoogstraten+en+REO+Veiling+staken+fusiegesprekken
© Twan Wiermans

De twee veilingen tekenden in februari al een intentieverklaring om de mogelijkheden van een fusie te verkennen. Het Belgische Vilt meldde vervolgens in juni dat tegen het eind van het jaar een voorstel aan de leden zou worden voorgelegd. De samenwerking zou volgens REO Veiling en Coöperatie Hoogstraten extra slagkracht geven om zowel op interne uitdagingen als op externe mogelijkheden actiever in te spelen.

Deze week is bekend geworden dat de fusieplannen voorlopig de prullenbak in gaan. 'De verschillen in operationele context en organisatorische uitdagingen zijn te groot. Beide partijen zien zich genoodzaakt om op korte termijn andere prioriteiten te stellen in de verdere ontwikkeling van hun coöperatie', staat in een persbericht.


Minimale aanvoer verwacht

Verwacht mag worden de genoemde prioriteiten onder meer betrekking hebben op de gestegen kosten voor energie en grondstoffen. Directeur Hans Vanderhallen van Coöperatie Hoogstraten meldde onlangs nog dat in de winter een sterke daling van de aanvoer wordt voorzien. Hierdoor verwacht hij dat er nauwelijks werk is voor logistiek medewerkers. 'Het wordt een puzzel om deze mensen aan het werk te houden. Ze op tijdelijke werkloosheid zetten, is geen optie.'


Toch is niet gezegd dat de fusie nooit zal plaatsvinden. 'Het feit dat de fusie nu niet is gelukt, wil niet zeggen dat het nooit gaat lukken. De tijd zal het uitwijzen', zegt Demaré.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer