Source past kunstmatige intelligentie toe in kassen Growers United

Het Amsterdamse technologiebedrijf Source gaat de kassen van de telers van Growers United voorzien van technologieën op het gebied van kunstmatige intelligentie. Tegelijkertijd zal coöperatie Growers United investeren in Source om de technologie door te ontwikkelen.

Source+past+kunstmatige+intelligentie+toe+in+kassen+Growers+United
© Twan Wiermans

Met behulp van kunstmatige intelligentie wil Source tot het optimale teeltplan komen en de uitvoering ervan ondersteunen. Dat doet het bedrijf door 'een intelligente laag om de kas heen te bouwen'. De algoritmes helpen de telers om onder meer een groter oppervlakte tegelijk aan te sturen, sneller bij te sturen om fouten te voorkomen en de productie te optimaliseren.

De eerste versie van de technologie wordt inmiddels in de kas getest en toegepast. 'Door met Source in zee te gaan, bereiden we ons voor op een toekomst waarin data, gecombineerd met de kennis van de teeltmanager, ons helpen de teelt verder te optimaliseren en we nog zuiniger kunnen zijn met energie, water en andere grondstoffen', licht productgroepmanager Jacco Besuijen van Growers United toe.


Samenwerking met Harvest House

Eerder werd al bekend dat Harvest House een samenwerking is gestart met Source. Daarmee werken twee van de grootste coöperaties van vruchtgroentetelers nu samen met het technologiebedrijf. Dat betekent dat het grootste deel van de Nederlandse telers van vruchtgroenten onder glas nu inzet op kunstmatige intelligentie in hun kassen.


Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer