Biologische melkprijs Eko-Holland ligt opnieuw boven biodynamische

De te verwachten melkprijs voor de leden van Eko-Holland Melk op Maat is in september 2022 65 euro per 100 kilo biologische melk. Voor biologisch-dynamische melk ligt de prijs op 63,20 euro. In oktober worden de prijzen voor biologisch-dynamische melk verhoogd, verwacht Eko-Holland-voorzitter René Cruissen.

Biologische+melkprijs+Eko%2DHolland+ligt+opnieuw+boven+biodynamische
© Twan Wiermans

Deze prijzen zijn exclusief btw en gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk met 4,42 procent vet en 3,57 procent eiwit. De prijs is inclusief de kwaliteits- en kwantiteitstoeslagen en exclusief eventuele programmatoeslagen.

Daarmee blijft de prijs voor biologisch-dynamische melk gelijk. Biologische melk plust 2 eurocent ten opzichte van augustus. In augustus kwam er juist voor biologisch-dynamische melk 2 cent bij, terwijl de biologische melkprijs toen maar met een kwartje steeg. In juli lag de biologische melkprijs ook al boven de biologisch-dynamische.



Volgens Cruissen werkt de biologisch-dynamische sector met vaste contracten met winkels. Vaak gaat het daarbij om contracten van drie of zes maanden. Voor oktober wordt onderhandeld over de nieuwe melkprijs. Cruissen denkt dat er dan een plus wordt afgesproken die zich ook vertaalt in een plus voor de melkveehouders.


Standaard hoge melkprijs

Overigens stelt Cruissen dat biologische en biologisch-dynamische melkveehouders standaard al een hoge melkprijs hebben. 'De biologisch-dynamische melkprijs was jarenlang vast. Ook toen de gangbare melkprijs laag was. De gangbare melkprijs wordt bepaald door de wereldmarkt, wij opereren op de Nederlandse markt. Dat is een heel andere wereld.'

De voorzitter van Eko-Holland benadrukt dat de vraag naar biologische en biologisch-dynamische melk enorm is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer