Bio-dynamische melkprijs Eko-Holland blijft onder biologische

Leden van Eko-Holland Melk op Maat ontvangen in oktober 66 euro per 100 kilo voor biologische en 65,20 euro voor biologisch-dynamische melk. Bij die laatste groep wordt nagedacht over een ander prijssysteem. De bedragen zijn exclusief btw.

Bio%2Ddynamische+melkprijs+Eko%2DHolland+blijft+onder+biologische
© Pixabay

Met die verhoging blijft biologisch-dynamische melk ondanks een forse prijsstijging onder de biologische melkprijs. In september lag de biologisch-dynamische melkprijs met 63,20 euro ook al onder de biologische melkprijs van 65 euro. Toen stelde Eko-Holland-voorzitter René Cruisen dat er voor oktober een prijsverhoging zou plaatsvinden. Omdat dit maar een beperkte markt is, vinden er één keer in de drie of soms zelfs zes maanden prijsafspraken plaats.

De gevolgen van die afspraken zouden in de melkprijs van oktober worden verwerkt. Volgens Cruisen hebben biologisch-dynamische boeren jarenlang dezelfde prijs gekregen. 'De biologisch-dynamische markt is een ander type markt. Je hebt hier maar één afnemende partij van de zuivel. Bij biologisch heb je er meerdere.'


Ander prijsvormingssysteem

Cruisen heeft een gesprek gevoerd met de biologisch-dynamische boeren over de huidige situatie. Mocht de situatie van een lagere melkprijs zo blijven, dan wordt nadacht over een ander prijsvormingssysteem. 'In plaats van de huidige prijsafspraken willen we dan wellicht een aantal centen boven de biologische melkprijs afspreken', meldt de voorzitter.

De prijzen van Eko-Holland gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk met 4,42 procent vet en 3,57 procent eiwit. De prijs is inclusief de kwaliteit- en kwantiteitstoeslagen en exclusief eventuele programmatoeslagen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer