Eko-Holland verhoogt prijs biologisch-dynamische melk meer dan biomelk

Eko-Holland Melk op Maat heeft de te verwachten prijs voor biologisch-dynamische melk voor augustus verhoogd met 2 eurocent. Deze komt uit op 63,20 cent per kilo en daarmee is de prijs weer hoger dan de biologische melkprijs, die met een verhoging van 0,25 cent op 63 cent per kilo uitkomt.

Eko%2DHolland+verhoogt+prijs+biologisch%2Ddynamische+melk+meer+dan+biomelk
© Twan Wiermans

De biologische melkprijs lag in juli hoger dan de biologisch-dynamische. De afzet van biologisch-dynamische melk verliep stroef, omdat de consument volgens de coöperatie moeite heeft met de hoge melkprijs. Hierdoor bleef de prijs voor deze melk gelijk, terwijl er voor biologische melk 2 cent meer werd betaald dan in juni.

Doorgaans beuren biologisch-dynamische boeren voor 100 kilo melk 6 tot 7 euro meer dan biologische melkveehouders.


Lees ook: Biologische melkprijs Eko-Holland hoger dan biologisch-dynamische

De biologische melkprijs voor augustus 2022 ligt 11 cent hoger dan die voor augustus 2021. De biologisch-dynamische melkprijs ligt 5,60 cent hoger dan een jaar geleden. Deze prijzen gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk met 4,42 procent vet en 3,57 procent eiwit. De prijs is inclusief de kwaliteit- en kwantiteitstoeslagen en exclusief eventuele programmatoeslagen.

Eko-Holland is een coöperatie van ruim 180 biologische melkveehouders. Hun melk wordt voornamelijk verwerkt in Nederland, een klein deel gaat over de grens.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer