3 euro erbij voor biologische melk EKO-Holland

De te verwachten prijs voor biologische melk bij EKO-Holland stijgt in juni 3 euro en komt daarmee op 60,74 euro per 100 kilo. De melkveehouders die biologisch-dynamische melk leveren, krijgen er 2,40 euro bij. De prijs voor deze melkstroom komt uit op 61,20 euro.

3+euro+erbij+voor+biologische+melk+EKO%2DHolland
© Dirk Hol

Deze prijzen (exclusief btw) gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk met 4,41 procent vet en 3,57 procent eiwit. De prijs is inclusief de kwaliteit- en kwantiteitstoeslagen en exclusief eventuele programmatoeslagen. De stijging van de biologische melkprijs bij EKO-Holland is deze maand hoger dan de afgelopen maanden.

De biologische melkprijs steeg het afgelopen jaar continu, maar in de afgelopen maanden meestal met 1 euro. De prijs voor biologisch-dynamische melk is stabieler. Die prijs werd voor het laatst in januari naar boven bijgesteld en was sindsdien stabiel.


Kosten biologisch voer

EKO-Holland is een coöperatie van ruim 180 biologische melkveehouders. De melk wordt verwerkt door een tiental verwerkers. Over het algemeen stijgen de melkprijzen voor biologische melk minder hard dan die voor reguliere melk. Dat is bij de grote verwerkers in binnen- en buitenland te zien. De kosten voor biologisch voer zijn juist harder gestegen in verhouding tot voer voor gangbare melkveehouders.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer